به نظر میرسد عربستان سعودی با حذف ماجد، پاسخ سئوالات بسیاری درباره تحولات خطرناک خاورمیانه را برای همیشه به خاک سپرد.
به گزارش“سیرجان خبر” به نقل از باشگاه خبرنگاران،در تاریخ 29 نوامبر 2013، رسانههای عربی و منطقهای از یک انفجار در “لبنان” خبر دادند، که مقابل “سفارت ایران” رخ داده بود.
بر اثر این انفجار، که توسط دو تروریست انتحاری به وقوع پیوست، 23 نفر، از جمله رایزن فرهنگی ایران در بیروت به شهادت رسیدند.
گردانهای عزام؛ تروریستهای منطقهای وابسته به سازمانهای امنیتی_تروریستی
گردانهای عبدالله عزام، در حقیقت گروهکی تروریستی و شاخهای از “سازمان القاعده در بلاد شام و ارضالکنانه”(مصر) است، که فعالیتهای خود را از سال 2004 و با سه انفجار تروریستی در “مصر” آغاز کرد.
محوریترین برنامه این گروهک، مقابله با گسترش “نفوذ شیعیان” در منطقه و تلاش برای حذف آنهاست؛ از این رو تاکنون بارها شیعیان منطقه به خصوص لبنان از سوی این گروهک تهدید شدهآند.
جنایات گردانهای تکفیری عزام
گردانهای عزام تاکنون دست به اقدامات تروریستی گستردهای زده که به برخی از آنها اشاره میشود:
انفجار اتومبیل بمبگذاری شده در نزدیکی یکی از اماکن تجاری در “شرمالشیخ” در مصر که منجر به کشته شدن 67 نفر و مجروح شدن 200 نفر دیگر شد.
اما در پی آخرین اقدام تروریستی این گروه و انفجار در مقابل سفارت ایران در بیروت، نیروهای امنیتی لبنان در 31 دسامبر 2012 “ماجد الماجد”، سرکرده گردانهای عبدالله عزام را دستگیر کرده و برای مدت کوتاهی تحت بازجویی قرار دادند.
این در حالی است، که برخی از منابع، بر نقش اساسی نیروهای امنیتی ایران و حزبالله، در دستگیری وی تاکید میکنند.
ماجد الماجد؛ جعبه اسرار استخبارات سعودی
اولینبار نام او، در پی اعلام سرکردگی جدید گردانهای عزام، در تابستان سال 2012 شنیده شد.
ماجد یکی از برجستهترین عناصر سازمان القاعده در حوزه بلاد شام به حساب میآمد.
البته پایگاه اصلی او، اردوگاه “عینالحلوه”، برای پناهندگان فلسطینی در شرق “صیدا”(جنوب لبنان) بود، اما ماجد طی ماههای اخیر و برای دیدار و مذاکره با “ابومحمد جولانی”، رئیس “جبههالنصره” به سوریه رفته بود.
در ادامه این یادداشت آمده “اسراری که ماجد در دل خود دارد، به هسته اصلی تشکیلات جبهه النصره و داعش باز میگردد”.
پس از بازداشت ماجد در بیروت؛ عربستان سعودی، به بهانه سعودیالاصل بودن وی، تلاش گستردهای را برای ممانعت از حضور ماموران ایرانی در روند بازجویی او انجام داد.
این در حالی است، که برخی منابع لبنانی از ارتباط طولانی مدت ماجد با دستگاه “استخبارات سعودی” و شخص “بندربن سلطان” خبر میدهند.
به سختی میتوان باور کرد که سالها فعالیت و رفت و آمد تروریستی که تحت پیگرد نهادهای بینالمللی است، از چشم دستگاههای اطلاعاتی-امنیتی این کشورها دور مانده باشد.
اما ماجرای این تروریست بازداشتشده، آنگاه پیچیدهتر شد که در تاریخ 29 دسامبر 2013، رسانهها خبر از کمک 3 میلیارد دلاری عربستان سعودی به ارتش لبنان برای خرید سلاح از فرانسه دادند.
میشل سلیمان، رئیس جمهوری لبنان با اعلام این خبر گفته بود “کمک نظامی عربستان به ارتش لبنان، بزرگترین کمک به لبنان در طول تاریخ کشورمان است”!
سرانجام در تاریخ 4 ژانویه 2014 شبکه تلویزیونی “العربیه”، وابسته به آلسعود، در خبری فوری اعلام کرد “ماجد الماجد، سرکرده گردانهای عبداللهعزام، در لبنان مرده است”.
این در حالی بود که تلاشهای عربستان برای حفظ این نیروی باسابقه امنیتی و بازگرداندن آن به ریاض به نتیجه نرسیده بود.
تقریبا تمام تحلیلگران و ناظران مسائل منطقه، مرگ وی را مشکوک ارزیابی کرده و آن را عملیات اطلاعاتی پیچیدهای میدانند.
به نظر میرسد عربستان سعودی(که بسیاری از تحلیلگران این کشور را با توجه به در خطر بودن منافعش در صورت افشای بازجوییهای ماجد، مسئول مرگ وی میدانند) با حذف ماجد، پاسخ سئوالات بسیاری درباره تحولات خطرناک خاورمیانه را برای همیشه به خاک سپرد.