×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 27 April , 2024
نوروز ۹۳ با جاذبه های گردشگری سیرجان/۱

به گزارش سرویس فرهنگی “سیرجان خبر” در باغ بیمید شمال غربی  سیرجان  زیارتگاهی است که به یکی از نوادگان موسی بن جعفر(ع) نسبت داده می شود . سرو کهنسالی بر گنبد امامزاده احمد(ع) سایه افکنده که قدمت آن را بیش از هزار سال می دانند و قبل از تعمیرات سال ۱۲۹۳توسط سید محمود خان فاطمی « ثقه الاسلام» سکویی با سنگ قبری بدین مضمون « النقیبُ نسابه ابو علی محمد بن ابو العباس کامل الدین » در کنار آن واقع بود که پس از وسعت و قرار گرفتن قبر در داخل حرم سنگ نیز ناپدید گشت. آب مصرفی جهت استفاده ی زوار از پایاب هایی که از ابتدا از کنار سرو و سپس پشت حرم می گذشت تامین می گشت.

emam zade ahmad1 gozaresh tasviri2 gozaresh tasviri4

یخدان های دوقلوی سیرجان: که از آن ها به عنوان منحصر به فردترین یخدان های دو قلو نام برده می‌شود، در غرب استان کرمان و در سیرجان قرار دارند. یخچال ها یا همان یخدان های طبیعی سیرجان در این استان هم جنبه گردشگری دارد و هم یک جاذبه طبیعی منحصر به فرد است.
یخدان های دوقلوی سیرجان سال ۱۲۷۴ هجری شمسی و توسط افراد خیر ساخته شده‌اند و در قدیم یخ مصرفی مردم را تامین می کردند و امروز نیز به جاذبه های گردشگری این شهر تبدیل شده اند.
این بنا از خشت خام و ملات گل ساخته شده است. اهالی سیرجان در فصل زمستان مخزن یخدان ها را از یخ پر نموده و با بستن درب‌ها و روزنه‌ها، در فصل تابستان از یخ آن استفاده می‌کردند.
در استان هایی مانند کرمان و یزد که در تابستان مصرف آب خنک مردم آن ها بالاست، از قدیم نیاز به تولید یخ بوده به همین دلیل این یخچالهای بدون نیاز به برق یخ مصرفی شهر سیرجان را تامین می کردند و نام دیگر آن ها را یخدان گذاشته اند.
متاسفانه در حال حاضر این مکان به زمین والیبال تبدیل شده و متاسفانه در حال تخریب شدن است.

پیشینیان ما حوضی مدور و بزرگ به قطر دهانه حدود ۲۰ تا ۳۰ متر و عمق ۶ تا ۷ متر حفر می کردند و بر روی آن گنبدی بسیار بزرگ و مخروطی شکل می ساختند.

از این یخدانها دو نمونه منحصر به فرد در سیرجان مانده که قدمت آنها مربوط به دوره قاجار است و در سیرجان، قسمت غرب محله باغ بمید، خیابان شیخ فضل الله نوری واقع شده اند.

این اثر در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۱۸۷۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

yakhdan3 yakhdan

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.