×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 20 April , 2024
سوغات آب آشامیدنی آلوده/ از بیماری های تنفسی تا کودکان ناقص‌الخلقه

به گزارش خبرنگار سرویس بهداشت و درمان “سیرجان خبر”، این روزها آلودگی آب آشامیدنی به دغدغه نخست سیرجانی ها مبدل شده و بروز این حقیقت که وجود آرسنیک در آب آشامیدنی سیرجان احتمال تولد کودک ناقص را افزایش می‌دهد، کودکانی که با وجود این ماده مضر ده‌ها نوع بیماری در زمان رشد در کمینشان است، بیش از پیش نگرانی شهروندان را برای مشکل آب شهرستان تشدید کرده است.

ولی رسیدن به این باور که سرچشمه اکثر بیماری‌های فراگیر شده در شهرستان سیرجان، اگر به شکل مستقیم آلودگی آب آشامیدنی نباشد، به یقین این معضل در پیدایش آن‌ها بی‌تقصیر نیست، مرهمی شده بر زخم کهنه این سوال که چرا سیرجانی ها قربانی بیماری‌های کلیوی، تنفسی، گوارشی، کم خونی و … می‌شوند.

آبهای آشامیدنی آلوده، از منابع اصلی آرسنیک محسوب می شود

یک متخصص شیمی درمانی در خصوص منابع اصلی آرسنیک گفت: آبهای آشامیدنی آلوده و به ویژه آبهای زیر زمینی آلوده یکی از منابع اصلی آرسنیک محسوب می شود و بعضی در بعضی از قسمتهایی که معادن آرسنیک وجود دارد و آبهای زیر زمینی در آنجا می باشد؛ باید مورد توجه خاص قرار گرفته شود و از آنها استفاده نشود.

مصرف مواد غذایی و آب آشامیدنی دارای آرسنیک بر رشد جنین تاثیر منفی دارد

محققان کالج دارتموث نیوهمپشایر تاثیر قرارگیری در معرض پایین آرسنیک را بر جنین در هنگام تولد مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند میزان بالای آرسنیک موجود در ادرار مادر باردار در سه ماهه دوم بارداری با کاهش رشد محیط پیرامونی سر در زمان تولد مرتبط است.

در این مطالعه محققان همچنین دریافتند که میزان آرسنیک موجود در ادرار مادر با وزن و قد کم نوزاد در زمان تولد ارتباط مستقیم دارد  و این مسئله بر اساس شاخص توده بدنی مادر قبل از زمان بارداری و همچنین جنسیت نوزاد متفاوت است.

سوغات آب آشامیدنی آلوده/ از بیماری های تنفسی تا کودکان ناقص‌الخلقه

یک متخصص شیمی درمانی هم در خصوص اثرات وجود آرسنیک بر بدن نوزاد گفت: اگر آرسنیک به قدری زیاد باشد که وارد جریان شیر مادر شود، در آینده می‌تواند باعث سرطان دستگاه تنفس و سیروز کبدی در کودک شود. آرسنیک سمی مهلک است که در بافت بدن تجمیع شده و حتی ممکن است باعث تولد نوزاد ناقص‌الخلقه شود و تنها ۲/ . میکروگرم آن کافی است تا یک نوزاد به شدت مسموم شود.

مسمومیت مزمن آرسنیک بعد از یک دوره طولانی در معرض آرسنیک ( بین ۵ تا ۲۰ روز ) قرار گرفتن از طریق نوشیدن ایجاد می شود که با مسمومیت حاد متفاوت است.

در مسمومیت حاد علائم مسمومیت بلافاصله ظاهر می شود که شامل : استفراغ، ، درد دستگاه گوارش و اسهال می باشد.

در معرض آرسنیک قرارگرفتن به مدت طولانی حتی در مقادیر کم (۰۵/۰ میلی گرم در لیتر) باعث افزایش خطر ابتلاء به سرطان پوست، ریه، مجاری ادراری و مثانه و سرطان کلیه می شود. همچنین تغییرات پوستی از قبیل تغییر رنگ پوست ( پیدایش نقاط تیره و روشن در پوست ) و افزایش ضخامت یا برآمدگی زرد رنگ روی پوست ( شاخی شدن پوست ) نیز از عوارض دیگر آن است.آرسنیک دارای اثرات سوء روی سیستم عصبی است که علائم آن لرزش و سردرد است. تنفس آرسنیک خطر ابتلاء به سرطان ریه را افزایش می دهد.جذب آرسنیک از طریق پوست بسیار کم است. بنابراین شستشو با آب حاوی آرسنیک مخاطرات سلامتی برای انسان ندارد.

آب آشامیدنی آلوده و کودکان محکوم به سرطان

مرتضی شیبانی مهندس شیمی تجزیه، استاد و مدیر پشتیبانی شرکت کیمیا صنعت نیکنامان پارس با اشاره به آرسنیک آب سیرجان اذعان داشت: آرسنیک عنصری بسیار سمی و کشنده می باشد و جذب حدود ۱۰۰ میلی گرم از این عنصر سبب مسمومیت انسان می شود و در مسمومیت مزمن با آرسنیک اختلالات گوارشی، ضعف و بی حالی، کم خونی، کاهش وزن و سرطان پوست و شش ها ایجاد می شود.

شیبانی در خصوص تاثیر آب آرسنیک دار بر کودکان گفت: چون سیستم ایمنی کودکان مقاومت کمتری دارد پس بر روی کودکان تاثیر بیشتری می گذارد و جوشاندن آبی که در آن آرسنیک وجود دارد نه تنها از آرسنیک آن کم نمی شود بلکه باعث بیشتر شدن آرسنیک می شود چون دمای جوش عناصر سنگین بیشتر از صد درجه است پس جوشاندن آب هم راه مناسبی نیست.

مدیر پشتیبانی شرکت کیمیا صنعت اظهار داشت: یکی از منابع بزرگ آرسنیک زواید باقی مانده آرسنیک است که بصورت محصول فرعی در فرایند تصفیه مس، طلا، سرب و… بصورت فضولات معدنی انباشته می شود.

وی اضافه کرد: اکسید آرسنیک در فارسی به نام مرگ موش است که اغلب در آب به صورت غیر آلی یافت م یشود و دستگاه های تصفیه آب اگر قادر به حذف یا جذب آرسنیک آب باشند خیلی خوب است وگرنه کارایی ندارند .

وی در پایان در خصوص استفاده مردم از آب های معدنی تقلبی هشدار داد و افزود: مردم باید آب آشامیدنی سالم مصرف کنند و از استفاده آب معدنی های تقلبی خودداری کنند و باید منبع آب آشامیدنی رو تا حد امکان شناسایی کنند و مصرف نمایند.

آرسنیک فلز متداول موجود در پوسته زمین است که برای مصارف صنعتی کاربرد دارد، اما گاهی اوقات موجب آلودگی آب آشامیدنی و مواد خوراکی ما می شود و این نگرانی بیشتر در مناطق روستایی وجود دارد که بسیاری از مردم آن همچنان از آب های آشامیدنی چاه های شخصی شان و بدون نظارت مقامات مسئول استفاه می کنند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.