

وی افزود: در سالهایی که منابع آبی نرمال و بارندگی به میزان کافی بوده است، سالانه ۴۰ هزار تن پسته برداشت کردند که بیشترین میزان تولید پسته شهرستان سیرجان در سال گذشته ۴۵ هزار تن بوده است و این میزان رکورد سالهای قبل به شمار میآید.
مدیر جهاد کشاورزی سیرجان مهمترین عامل بروز آفات و بیماریهای محصول پسته را در سال گذشته خشکسالی عنوان کرد و گفت: مهمترین آفات پسته نیز در شهرستان سیرجان پسیل، پروانه چوب خوار پسته، شپشک، سن و سنکهای پسته بوده است.
وی تصریح کرد: نظارت حدود ۳۰ کارشناس ناظر بر باغهای پسته و برگزاری کلاسهای آموزشی در سال گذشته، آلودگی باغهای پسته این شهرستان را به ۱۰ درصد کاهش داد و به همین دلیل کمترین سمپاشی سال گذشته در باغهای پسته این شهرستان انجام شد.
این مقام مسئول به روشهای مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی اجرا شده در شهرستان سیرجان اشاره کرد و گفت: پرورش حشره بالتوری در درمانگاه حفظ نباتات در هر سال یکی از راههای مبارزه بیولوژیک است، حشره بالتوری در سال گذشته نیز در ۱۵۰ هکتار از باغهای پسته شهرستان سیرجان رها سازی شده و از این طریق آفت پسیل در این باغهای کاهش چشمگیری داشته است. ۶ هزار هکتار از باغهای پسته شهرستان سیرجان به صورت مکانیکی با آفات مبارزه میشوند و در هزار هکتار از تلههای آفات استفاده شده است.
مسعودی گفت: برای استفاده بهینه از آب در باغهای پسته ۱۶۲ کیلومتر لوله گذاری و احداث ۱۷ استخر ذخیره آب انجام شد و با توجه به خشکسالیهای چند سال اخیر در این شهرستان کم آبی بر ۶۵ درصد چاههای این شهرستان تاثیر گذاشته است به طوری که سختی آب در این چاهها بالای ۱۰ هزار است.
مدیر جهاد کشاورزی سیرجان با بیان اینکه برداشت سالانه آب از منابع آبی این شهرستان ۵۲۰ میلیون متر مکعب است، افزود: این در حالی است که ورودی آب ۳۸۰ میلیون متر مکعب است.
وی تصریح کرد: برداشت از آبهای زیر زمینی در شهرستان سیرجان بیش از ورودی آب به منابع آبی است که این امر موجب میشود هر سال حدود یک متر سفرههای آبی این شهرستان افت داشته باشند در واقع به ازای هر یک افت منابع آبی ۴۰ متر سفرههای آب شور پیشروی میکنند.
https://sirjankhabar.ir/?p=12905